80’lik denizkızlarından ginseng çorbasına Kore dalgası
Ege’nin diğer yakasından tanıdık bir şehir
Metropolis’te bir gün...
Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık
Ülkenin kuzeyinde ‘safran kokulu’ bir durak
Yeni yıl heyecanı için geri sayım başlıyor
Miniklerle tatil hiç bu kadar kolay olmamıştı
Tarzınız gittiğiniz şehrin ruhunu yansıtsın
‘Her kötü gecenin sonunda hep güzel doğar güneş’
Caner Akdolun Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu fakat yat kaptanlığı yaparak dünyayı geziyor ve yelkenli yarışlarına katılıyor. Akdolun’la motorsuz bir yelkenliyle çıkıp 16 Kasım’da tamamladığı Türkiye turu rekor denemesini ve gördüğü en güzel denizleri konuştuk.
Hazan AKÖZ IŞIK hazan.akoz@hurriyet.com.tr
Zemin kaygan, su derin... Aman yalnız gitmeyin!
Tırmanış sevdalılarının antrenman bölgesi olan Gebze’deki Ballıkayalar Tabiat Parkı, çocuklu ailelerin piknik alanı, gençlerin sevdiği bir kamp bölgesi ve motorcuların uğrak noktası. Gürül gürül akan deresi ve muhteşem doğasıyla aynı zamanda birinci derece sit alanı. Bu kadar övdükten sonra şimdi Ballıkayalar’da bir şelale keşfine çıkabiliriz.
◊ Bahar GÜNDOĞDU
Kuruluş imzasının izinde...
Lozan gibi ülkemiz için tarihi önemiyle öne çıkan alanların ayrı bir yeri var gönlümüzde. Zira bir ülkenin topyekûn işgalinden sonraki kurtuluş sürecinin sembollerinden biri. Ama zaten gölleri, kuşları ve başka pek çok güzelliğiyle görülesi bir yer Lozan.
Nil’in kalbinden gemiyle geçtik
6 bin 650 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun nehri... Tam 11 Afrika ülkesini sularıyla besliyor. Eşsiz Nil Nehri’ni keşfetmenin en iyi yoluysa onu sularının üzerinden izlemek. Uzak denizlere açılan lüks kruvaziyer turlarını aratmayan Nil gezimizde Mısır tarihini ve kültürünü doyasıya yaşadık.
Sınıra yakın, göğe komşu: Artvin
Bazen iş bazen de sadece gezmek için gittiğim, hep de mutlu döndüğüm bir yer oldu Artvin. Çünkü sadece Karadeniz’in değil birçok coğrafi bölgenin özelliğini taşıyan, sıradışı bir şehir. Uzun yollar, derin uçurumlar, yemyeşil doğa manzaraları… Havası her daim farklı. Karadeniz’de yağış olsa da Artvin’de güneşli gün sayısı daha fazladır. Mevsimine göre ayrı güzellikler sunan, ‘cennetin bir diğer şubesi’ bu şehri adım adım keşfedelim.
Köyceğiz’de bir mücevher: Sultaniye Kaplıcaları
Gölün kıyısındaki şifalı sularıyla ünlü kaplıca, MÖ 100 yıllarında Kaunoslular tarafından açılmış, Bizans döneminde genişletilerek konaklama tesisleri yapılmış. Antik hamamlar Köyceğiz Gölü’nün altında kalmış ama kalanlar ve suyu ruhu da bedeni de şifalandırıyor.
Tarihe adım adım
Yıllar önce Çorum’a gitmiş, sadece şehir merkezine uğramıştım. Ancak bu kez amacım, Çorum’da Anadolu’nun en eski şehirlerinden Hattuşa’yı ve en az onun kadar özel bir yer olan Alacahöyük’ü görmek.
Kayak tatilini planlayanlara indirim kampanyası
Sezonun ilk karının düşmesiyle birlikte kayak turizminde hareketlilik başladı. Tatilsepeti, Kartalkaya, Sarıkamış ve Palandöken bölgelerinde ücretsiz skipass, Palandöken, Sarıkamış bölgelerinde ücretsiz transfer fırsatlarının yanı sıra tüm kayak tatili destinasyonlarında yüzde 40’a varan indirim kampanyaları düzenledi.
Türkiye yeniden UNESCO Dünya Miras Komitesi üyesi oldu
Ülkemiz, Fransa’nın başkenti Paris’te önceki hafta gerçekleştirilen 24. Taraf Devletler Genel Kurulu oturumunda yapılan oylamayla UNESCO Dünya Miras Komitesi üyesi oldu.
Gelecek yaz için erken rezervasyon fırsatları
Yaz tatili kampanya duyurusunu ilk yapan tur şirketlerinden ETS’nin bu yılki mottosu: “Yaz gelecek, o tatile yine ETS ile gidilecek.”
Doğayla baş başa…
Kuşların melodilerine rüzgârın şarkısı eşlik ediyor artık... Güneş kendini sakınsa da doğa bizi kucaklamak üzere bekliyor. Bugünlerde bir kamp macerası yaşamak için en iyi adresleri jürimiz oyladı. Yedigöller’in ilk sırayı aldığı listede Antalya’dan Niğde’ye çok güzel önerilerimiz var.
Antik sütunlar arasındaki şifalı sular
Dünyada eşine az rastlanan jeolojik yapısı nedeniyle önemli bir termal kentimiz olan Denizli’yi gezmek için en güzel zamanlardayız. Pamukkale’den Hierapolis’e, Kaklık Mağarası’ndan Karahayıt’taki kırmızı sulara, doğal güzelliklerle ve antik hazinelerle dolu iki günlük bir tur için yola çıktık...
Alp Alper’in ‘Gökyüzünden Türkiye Air’ kitabı çıktı... Sadece kamera değil fotoğrafçı da uçtu
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Ana karadan ayrıldılar! Denizin ortasında sıra dışı yaşam... 
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Dünyada yer çekiminin olmadığı 8 şaşırtıcı yer! Bir tanesi de Türkiye'de...
Gezgin
Doğası ve lezzetleriyle büyüleyen farklı bir Akdeniz şehri... Keşfedilmeyi bekliyor
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
National Geographic seçti! Pek fazla bilinmeyen 8 cennet ada
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Issızlığın ortasında sıra dışı yaşam! Çalışana 65 bin dolar veriliyordu, şimdi ise...
Erken al, indirimi kap
Jolly Tur, erken rezervasyon yapan müşterilerine konaklamada yüzde 50’ye varan indirimler uygulayacak.
Ani Mobil Uygulaması yayında
Anadolu Kültür tarafından Ani Arkeolojik Alanı’nı tüm boyutlarıyla tanıtmak üzere hazırlanan mobil uygulama yayımlandı.
Bursa’ya keşif ve kayak turu
Ziyaretçi sayısı 30 milyonu aştı
Airbnb’den yenilikler
Orman, havuz, eğlence ve matematik kampı!
7. Uluslararası Bodrum Caz Festivali başlıyor